Door 28 augustus 2015 Lees verder →

Denon netwerk-AV-receivers

Denon heeft twee nieuwe netwerk-AV-receivers voor de kieskeurige liefhebber van thuisbioscopen aangekondigd. De nieuwe topklasse thuisbioscoopapparaten AVR-X4200W en AVR-X3200W combineren een reeks functies met de best mogelijke geluidsprestaties van Denon. De meest opvallende kenmerken van deze twee nieuwe AVR’s is de ingebouwde Dolby Atmos en de ondersteuning voor de gloednieuwe surroundindeling DTS:X, voor een meeslepende luisterervaring.

Denon Netwerk-AV-receivers

Deze functie hoeft alleen nog te worden ontgrendeld middels een gratis firmware-update die later dit jaar beschikbaar wordt gesteld. Om deze nieuwe Denon AVR’s optimaal voor te bereiden op de toekomst, zijn alle HDMI-ingangen standaard geschikt voor de nieuwste HDMI-specificaties, inclusief Full 4K Ultra HD-ondersteuning, HDR en HDCP 2.2.

De AVR-X3200W

De nieuwe AVR-X3200W is weer een stapje verder in vergelijking met de eerder gepresenteerde AVR-X2200W en AVR-X1200W en levert nog meer sensationele functies en een verfijndere geluidskwaliteit voor kieskeurige gebruikers van thuisbioscopen die op zoek zijn naar flexibele installatieopties op maat. Deze receiver heeft een eindversterkergedeelte met zeven kanalen die elk 180 watt leveren, resulterend in een verbluffend bioscoopgeluid en een krachtige en toch gedetailleerde muziekweergave. Voor een nog grootsere geluidsbeleving is de AVR-X3200W uitgerust met een Dolby Atmos-decoder en Dolby Surround-upmixer, waarmee via hoge speakers of omhoog gerichte speakers met Dolby Atmos-ondersteuning een meeslepend meerdimensionaal geluid kan worden geproduceerd.

DTS:X

Bovendien is deze receiver geschikt voor een DTS:X en DTS Neural:X-upmixer, waarmee, ongeacht het aantal aangesloten speakers, een geluidsveld rondom de luisteraar kan worden gecreëerd (ga voor meer informatie naar www.denon.com/dtsx). Met de zeven versterkerkanalen kun je genieten van een van de nieuwe 3D-geluidsformaten, of je kunt hetzelfde of een ander geluidssignaal verplaatsen naar een tweede zone in een andere ruimte. Met een 7.2-kanaals pre-outgedeelte, een RS232-poort en flexibele mogelijkheden voor amp-toewijzing maakt de AVR-X3200W installatie op maat mogelijk, met het oog op geluidsweergave in meerdere ruimten en domotica. Kritische gebruikers zullen ook blij zijn met het Audyssey MultEQ XT-ruimtekalibratieprogramma, met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ, waarmee het geluid perfect op de kenmerken van de kamer en de persoonlijke smaak van de gebruiker kan worden afgestemd.

Video

Het videogedeelte is voorzien van een verzameling zeer geavanceerde functies, zoals ondersteuning van de nieuwste HDCP 2.2-specificatie, een vereiste voor kopieerbeveiligde 4K Ultra HD-content. Acht HDMI-ingangen, waarvan er één handig op het voorpaneel is geplaatst, zijn ruim voldoende voor het aansluiten van moderne HDMI-apparaten zoals spelcomputers, Blu-rayspelers en settopboxen. De AVR ondersteunt tevens full-rate 4K Ultra HD-video met 4:4:4 Pure Color-subsampling, HDR en BT.2020 passthrough. En alsof dat nog niet genoeg is, is de AVR-X3200W ook nog eens voorzien van een krachtige videoprocessor waarmee standaard- en HD-videobronnen kunnen worden geüpscaled naar full-rate 4K Ultra HD-resolutie voor een ultieme kijkervaring. Dankzij de twee HDMI-uitgangen kun je in de ene kamer genieten van een surroundfilm en in de andere van een apart stereoprogramma met videoweergave vanuit een andere bron.

Bluetooth

De Imaging Science Foundation voor beeldkwaliteit heeft de AVR-X3200W gecertificeerd en het apparaat is voorzien van alle geavanceerde ISFccc-bedieningselementen voor videokalibratie. De AVR-X3200W levert niet alleen geweldige audio- en videoprestaties, maar heeft ook ingebouwde Bluetooth voor het streamen van muziek vanaf een smartphone, en WiFi om moeiteloos verbinding te maken met thuisnetwerken. Eenmaal aangesloten biedt de AVR-X3200W toegang tot een oneindig aantal muziekbronnen en afspeelmogelijkheden, van Apple AirPlay en NAS-opslag tot internetradio en Spotify Connect (abonnement vereist). Voor een onberispelijke audiokwaliteit speelt de receiver nu bovendien ook audiobestanden met een hoge resolutie af, zoals FLAC, AIFF en DSD.

AVR-X4200W

Met zijn groter formaat behuizing en de plaatsing van de bedieningsknoppen achter het klepje lijkt de AVR-X4200W qua uiterlijk op de referentieklasse AV-receivers van Denon. Ze beschikken ook over dezelfde voortreffelijke componenten om de geluidsprestaties naar een hoger plan te tillen. De AVR-X4200W heeft alle functies die de AVR-X3200W ook heeft, en levert met 200 watt op alle zeven kanalen zelfs meer vermogen. De beroemde DDSC-HD (Dynamic Discrete Sound Circuit High Definition) en unieke AL24 Processing Plus zorgen voor een subtiele verwerking van alle audiosignalen, resulterend in een maximaal verfijnd geluid, wat nog ondersteund wordt door het gebruik van hoogwaardige 192kHz/32-bits D/A-omzetters.

Jittervrij

Een Denon Link HD-aansluiting voor jittervrije overdracht vanaf ondersteunde Blu-rayspelers van Denon wordt meegeleverd. Een derde HDMI-uitgang maakt het aansluiten van meerdere displays nog gemakkelijker. Dankzij het negenkanaals verwerkingsvermogen, elf speakeraansluitingen en 13.2-kan.pre-outaansluitingen biedt de AVR-X4200W zeer veelzijdige multiroom- en amp-toewijzingsmogelijkheden. Door een extra tweekanaals eindversterker toe te voegen, is bijvoorbeeld een grootse Dolby Atmos-beleving mogelijk tot 5.1.4- of 7.1.2-configuraties. En door middel van een betaalde upgrade kan de veelgeprezen Auro-3D-geluidsprocessor worden toegevoegd voor nog een extra 3D-geluidervaring. Professionele installateurs zullen heel blij zijn dat de AVR-X4200W wordt geleverd met Audyssey MultEQ XT32 inclusief Pro-kalibratieoptie en LFC (Low Frequency Containment).

Zilver

De AVR-X4200W zal ook verkrijgbaar zijn in een elegante premium zilveren uitvoering. De nieuwe modellen in de X-serie bieden niet alleen een verzameling fantastische en krachtige hypermoderne functies, maar zijn ook nog eens uitgerust met de unieke ECO-modus van Denon. Daarmee kunnen gebruikers het algehele energieverbruik omlaag brengen. En indien gewenst kan het resultaat in een ECO-meter op het scherm worden getoond. In de modus Auto Eco schakelt het systeem automatisch tussen de normale modus en ECO-modus, afhankelijk van het ingestelde volume. Met de exclusieve Denon Setup Assistant en de verkorte installatiehandleiding kan de Denon AV-receiver snel en eenvoudig worden ingesteld. Om alle functies gemakkelijk te kunnen bedienen, zal er een nieuwe Denon AVR Remote App voor iOS- en Android-apparaten worden geïntroduceerd.

Prijzen en beschikbaarheid

De AVR-X4200W en AVR-X3200W zijn naar verwachting vanaf augustus 2015 te verkrijgen bij geautoriseerde Denon-verkopers. De AVR-X4200W zal verkrijgbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van € 1499,-. De AVR-X3200W zal beschikbaar zijn voor een consumentenadviesprijs van € 999,-.

Kijk voor meer informatie op www.denon-hifi.nl.

Geplaatst in: Beeld & Geluid