Door 18 mei 2015 Lees verder →

Panasonic Lumix DMC-G7

Nieuw van Panasonic is de Lumix DMC-G7. Deze nieuwe 16-megapixel systeemcamera is ontworpen met het oog op gebruiksgemak zonder in te leveren op de prestaties. Hij is daardoor perfect voor de amateurfotograaf die beelden met een professionele kwaliteit wil maken. Met de nieuwe 4K-fotofunctie kan men afzonderlijke frames uit 4K-videobeelden knippen, met als resultaat een 8-megapixel foto waarmee een A3-print kan worden gemaakt. Het maakt dus niet meer uit of de ontspanknop niet op precies het juiste moment werd ingedrukt. De camera is ook ontwikkeld voor maximale mobiliteit en veelzijdigheid.

Panasonic DMC-G7

De Lumix G-camera’s van Panasonic staan bekend om de uitstekende kwaliteit van de videobeelden, en de laatste toevoeging aan het assortiment vormt daarop geen uitzondering. De Lumix DMC-G7 legt prachtig vloeiende 4K-videobeelden (3840×2160) vast met een resolutie die vier keer hoger is dan Full HD. Dit resulteert in kristalheldere beelden waarin zelfs de kleinste details te onderscheiden zijn, zoals ieder sprietje gras of de sterren aan de hemel. De Lumix DMC-G7 is uitgerust met nieuwe imagingtechnologie die profiteert van deze uitstekende 4K-videoprestaties door 8-megapixel foto’s vast te leggen die nog nooit zo nauwkeurig waren. Met de 4K-fotofunctie worden zelfs de spontaanste fotomomenten exact vastgelegd. Na het opnemen van de 4K-videobeelden kan men deze met 25 frames per seconde bekijken om daaruit precies dat beeld te kiezen dat men voor ogen had. De 4K-fotofunctie tilt controle en nauwkeurigheid naar een compleet nieuw niveau. Perfect dus voor bijvoorbeeld het vastleggen van zeedieren die aan de oppervlakte komen of het precieze moment dat een kind de kaarsjes uitblaast.

Compact

De Lumix DMC-G7 heeft een 16-megapixel beeldsensor die is ontwikkeld om foto’s en video’s in hoge resolutie te kunnen vastleggen waarbij vervorming en korreligheid worden geminimaliseerd, zelfs als er weinig omgevingslicht is, zoals in een restaurant of bar met gedimd licht. De sensor wordt ondersteunt door een nieuwe en verbeterde Venus Engine (quad core CPU), die alle kleuren in elk frame heel nauwkeurig analyseert, evalueert en reproduceert. Dit resulteert in scherpe, heldere en natuurgetrouwe foto’s en video’s. De Lumix G DSLM-camera’s van Panasonic zijn voorzien van de nieuwste technologie in een ontwerp dat aanzienlijk compacter en mobieler is dan hun grotere tegenhangers in de DSLR-categorie. Met een gewicht van slechts 410 gram (body, accu en SD-kaart) is de Lumix DMC-G7 de ideale reisgenoot. Met een hoogwaardige OLED Live View Finder (LVF) en 3-inch, vrij draaibaar touchscreen van 1.040.000 pixels is de Lumix DMC-G7 voorbereid op elk type fotografie. Voor het kiezen van de compositie kan men het scherm aan de achterkant of de LVF gebruiken. Beide bieden een gezichtsveld van 100%, zodat men er zeker van kan zijn dat men niet een nog betere opname mist aan de rand van het beeld. Ook door de verschillende aanpasbare knoppen en het touchscreen is het kiezen van de juiste instelling gemakkelijker dan ooit.

Altijd paraat

Het Lumix G-assortiment van Panasonic staat voor een snelle en nauwkeurige Auto Focus (AF). Dit betekent dat men zich kan concentreren op de compositie wetende dat de Lumix-camera de rest voor zijn rekening neemt. De Lumix DMC-G7 heeft nog minder tijd nodig dan zijn voorgangers om scherp te stellen. In een oogwenk analyseert hij het beeld en past hij de instellingen daarop aan. Keer op keer resulteert dit in kristalheldere foto’s en video’s, zelfs bij de meest onvoorspelbare, snelbewegende onderwerpen. De Lumix DMC-G7 is voorzien van Wi-Fi-connectiviteit voor spannende nieuwe opnamemogelijkheden en het snel en gemakkelijk kunnen delen van beelden. Met één druk op de knop is de camera te verbinden met een smartphone of tablet, zodat men foto’s en video’s binnen een paar seconden kan uploaden naar sociale media of ze rechtstreeks kan e-mailen naar vrienden en familie. Mobiele toestellen zijn ook te gebruiken als afstandsbediening voor de Lumix DMC-G7, om bijvoorbeeld de scherpstelling, het diafragma, de sluitertijd of de ISO-waarde te wijzigen voordat de sluiter wordt ontspannen. En dat alles zonder dat de camera zelfs ook maar hoeft te worden aangeraakt.

De Lumix DMC-G7 body gaat € 699,95 en de Lumix DMC-G7 kit (body met 14-42 mm lens) € 799,95 kosten. De camera is vanaf eind juni leverbaar.

Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

Geplaatst in: Fotografie & Film