Tests - Microsoft Office - Outlook

Google en Outlook agenda's synchroniseren met gSyncit

Het bijhouden van een agenda was vroeger vrij simpel: je noteerde een afspraak in je papieren agenda en stak die weer in binnenzak of tas. Met de komst van de elektronische agenda veranderde er niet veel: vanachter het bureau was alles goed in te plannen, maar als je onderweg een nieuwe afspraak wilde maken was nog altijd een papieren versie nodig. Later werd het al slimmer doordat de elektronische agenda via webmail was te benaderen. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een of meer apparaten (smartphone, tablet en/of notebook) bij zich waarin een elektronische agenda kan worden bijgehouden. Nu praten al die apparaten echter niet vanzelf met elkaar, maar de meeste kunnen prima overweg met Google Agenda. Een afspraak die daar wordt ingevoerd, zal ook op de andere apparaten (indien ingesteld) automatisch verschijnen. Alleen de Microsoft Outlook Agenda werkt niet echt mee. Het programma gSyncit van Fieldston Software biedt echter uitkomst.

Installatie van gSyncit

Het programma kan worden gedownload van de website van de makers Fieldston Software. Kies daarbij voor de versie die overeenkomt met uw Office versie. Hebt u een 64-bits besturingssysteem maar een 32-bits versie van Office, dan kiest u voor de 32-bits versie. Na het programma te hebben gedownload kan de installatie worden gestart. Daarbij zal worden gecontroleerd of het benodigde .NET Framework 3.5 op het systeem aanwezig is. Als dit niet het geval is, dan zal dit eerst moeten worden geïnstalleerd. Het installatieprogramma zal u automatisch naar de juiste pagina sturen. Als de installatie is voltooid, zal het programma de optie geven Outlook te starten.

Installatie van gSyncit

Google Agenda instellen in gSyncit

Als Outlook is gestart zult u een nieuwe tab genaamd gSyncit zien in het venster van Outlook. Via deze tab kunt u bepalen welke onderdelen u wilt synchroniseren. Voor het koppelen van de Google Agenda aan de Outlook Agenda handelt u als volgt:

  1. Open de tab gSyncit en kies vervolgens voor Settings.
  2. Kies Calender Sync >> New.
  3. Vul Username/Email en Password in en kies Verify Account.
  4. Kies Select Calender (in het blok Google Calendar) >> selecteer de juiste Google Agenda >> kies OK.
  5. Kies Select Calender (in het blok Outlook Calendar) >> selecteer de juiste Outlook Agenda >> kies OK.
  6. Pas eventueel andere instellingen aan in de andere tabs en sluit af met OK.

Synchronisatie agenda instellen

Op dezelfde manier kunt u ook contactpersonen, takenlijsten en notities instellen. Als laatste moet nu nog worden ingesteld wanneer er wordt gesynchroniseerd. Dat gaat als volgt:

  1. Kies (indien nodig) Settings >> Application Settings >> Sync Options.
  2. Zet de opties Synchronize when Outlook starts en Synchronize when Outlook exits aan.
  3. Zet eventueel de optie Enable automatic synchronization aan en pas de bijbehorende instellingen naar wens aan.
  4. Kies OK en klik op Sync.

De synchronisatie zal nu starten en de gegevens worden uitgewisseld.

GSyncit aan het werk

Tot slot

Met gSyncit als hulpmiddel voor het koppelen van de Google Agenda aan de Outlook Agenda is het gebruik van de agenda op smartphone, tablet en computer is de digitale agenda een prima vervanging voor de papieren versie. Het programma kost $19,95 en dat is gezien de geboden functionaliteit zeker niet duur. Efficiënt kunnen plannen is ook wat waard. Er is een evaluatieversie met beperkte functionaliteit beschikbaar om het programma eventueel eerst zelf uit te proberen. Overigens werkt het programma ook samen met eerdere versies van Outlook.

Kijk voor meer informatie op www.fieldstonsoftware.com/software/gsyncit3.

Tests

Nader bekeken: Ashampoo Music Studio 6

Ashampoo Music Studio 6 is de oplossing voor het creëren, bewerken, ontwerpen en produceren van uw eigen muziekbestanden. Het programma wordt geleverd met een editor geleverd om geluidsbestanden te verwerken/te mixen en diverse andere functies. (22-6-2015) Lees verder...

Nader bekeken: Netatmo Weerstation

Een van de meest besproken onderwerpen over de gehele wereld is het weer. Het Netatmo Urban Weather Station voor je smartphone houdt je niet alleen op de hoogte van de weersomstandigheden buitenshuis, maar ook over de luchtkwaliteit binnenshuis. (5-6-2015) Lees verder...

Boekentip
Woordenboek
Woordenboek