Tests - Hardware - Printers

Nader bekeken: Canon Pixma MG6350 All-in-One

Canon heeft met de Pixma MG6350 een nieuw topmodel in het Photo All-in-One segment geïntroduceerd. De MG6350 heeft 6 inktcartridges, bediening via touchscreen en kan printen via mobiel apparaat en internet. De printer heeft een stijlvol en laag design en is verkrijgbaar in zwart of wit. De bediening vindt plaats via een intuïtief touchpaneel en kleurentouchscreen.

Met de Canon Pixma MG6350 kun je niet alleen gewonen documenten mee printen, scannen en kopiëren, maar dankzij de Fine-printkop (1 pl) met een printresolutie van 9600 dpi kan elke fotoliefhebber er thuis ook fraaie foto's mee afdrukken. Het 6-kleureninktsysteem bevat daartoe grijs om rijkere kleurenfoto's en indrukwekkende zwart-wit prints te kunnen produceren. Een 10x15 cm foto print je in slechts 21 seconden en ook documenten kun je snel printen dankzij de ISO ESAT-printsnelheid van 15 ipm in zwart-wit en 10 ipm in kleur. Het in het bovenste printerpaneel geïntegreerde Intelligent Touch System heeft geen fysieke knoppen, maar een touchpaneel met oplichtende instructies. Voor een nog vloeiendere gebruikerservaring bezit de printer tevens een groot touchscreen.

Software

De Pixma MG6350 komt inclusief de benodigde software. Met My Image Garden maak je optimaal gebruik van je Pixma printer. Met deze software kun je eenvoudig scannen, foto's printen en heb je toegang tot onlineservices. Met de functies voor het organiseren van je foto's, zoals gezichtsdetectie, kun je lang vergeten foto's terugvinden en creatief combineren voor opvallende afdrukken. Met de Print Your Days-app kun je foto's rechtstreeks vanuit Facebook afdrukken en met Pixma Cloud Link kun je direct printen vanaf internet. Via het printerscherm kun je je foto's in online albums op Canon iMage Gateway en Google Picasa selecteren en printen, en heb je direct toegang tot kalenders, briefpapier en andere sjablonen in de Cloud. Met Google Cloud Print kun je vanaf vrijwel elke locatie e-mails, foto- en PDF-bijlagen en Google Docs-documenten printen via je Gmail-account.

Smartphones en tablets

Met Canon's Easy-PhotoPrint-app kun je overal in huis draadloos printen en zelfs foto's en documenten naar je smartphone en tablet scannen. Dankzij de ondersteuning van Apple AirPrint kun je bovendien foto's, e-mails, webpagina's en andere documenten draadloos vanaf je iPhone, iPad of iPod Touch printen. Door dubbelzijdig te printen verbruik je minder papier en creëer je professioneel uitziende documenten. Auto Power On zorgt dat de printer automatisch wordt ingeschakeld wanneer je een printopdracht start en Auto Power Off schakelt de printer na een vooraf ingestelde tijd automatisch weer uit om energie te besparen. Slim!

Praktijk

De Canon Pixma MG6350 oogt strak en chic. Het bedieningspaneel met touchscreen aan de voorzijde laat weinig te raden over. De papiercassettes zitten onderaan aan de voorzijde met daarboven de uitvoerklep. Deze laatste komt zelfs automatisch te voorschijn als deze gesloten is en er een printopdracht wordt ontvangen. Handig! Doordat alle zaken aan de voorzijde zitten, neemt de printer ook niet zoveel ruimte in beslag. In de onderste papiercassette past maximaal 125 vel normaal papier (A4, A5, B5, Letter, Legal, enveloppen DL-formaat of Commercial #10, 20x25 cm) en in de bovenste maximaal 20 vel fotopapier (10x15 en 13x18 cm) tot 300 g/m2. Uiteraard kan men ook fotopapier in de A4-cassette plaatsen. Het afdrukken van een foto op A4-formaat in de hoogste kwaliteit duurt circa 75 seconden. De afdrukkwaliteit van foto's is - zoals van Canon inmiddels gewend zijn - goed. Een gewoon A4-tje duplex bedrukken afdrukken duurt circa 40 seconden.

Conclusie

De Canon Pixma MG6350 is ons prima bevallen. Het is geen snelheidsduivel, maar alle taken worden naar behoren uitgevoerd en de afdrukkwaliteit is zeer goed. Met een winkelprijs van ongeveer E 160,- is de printer niet echt supergoedkoop, maar voor dat bedrag krijg je wel een prima All-in-One printer die niet alleen foto's maar ook duplex kan afdrukken én dat alles ook nog eens draadloos. Wie op zoek is naar een multifunctionele (foto)printer kan wat ons betreft dan ook niet om de Canon Pixma MG6350 heen. Een Breekpunt Pluspunt is dik verdiend. Aanbevolen!

Pluspunten

+ Soepele installatie

+ dubbelzijdig A4 afdrukken

+ Fotokwaliteit

+ Draadloos

+ All-in-One

Minpunten

- Prijs

- Snelheid

Tests

Nader bekeken: Ashampoo Music Studio 6

Ashampoo Music Studio 6 is de oplossing voor het creëren, bewerken, ontwerpen en produceren van uw eigen muziekbestanden. Het programma wordt geleverd met een editor geleverd om geluidsbestanden te verwerken/te mixen en diverse andere functies. (22-6-2015) Lees verder...

Nader bekeken: Netatmo Weerstation

Een van de meest besproken onderwerpen over de gehele wereld is het weer. Het Netatmo Urban Weather Station voor je smartphone houdt je niet alleen op de hoogte van de weersomstandigheden buitenshuis, maar ook over de luchtkwaliteit binnenshuis. (5-6-2015) Lees verder...

Boekentip
Woordenboek
Woordenboek