Downloads - Software - iPad

OneNote voor onderweg met de iPad

Het programma OneNote is altijd een beetje vreemde eend in de bij te geweest, maar langzaam aan wordt het steeds meer gebruikt. Het programma is vooral handig voor het bijhouden van aantekeningen en lijstjes. Mede daarom zal het niet verbazen dat het in het onderwijs al redelijk populair is.

Nu is het meenemen van een iPad een stuk eenvoudiger dan een laptop, dus toen OneNote voor de iPad uitkwam hebben we deze meteen geïnstalleerd. Bij de eerste start na de installatie moet eerst de gebruikersnaam en wachtwoord van het Microsoft-account worden opgegeven. Via SkyDrive worden dan vervolgens de gegevens van OneNote opgevraagd.

OneNote in de praktijk

Zodra OneNote is ingesteld komen de bestaande notities in beeld en kunnen ze worden bewerkt. Helaas is het niet mogelijk om nieuwe notitieblokken aan te maken, waardoor het programma als geheel toch wel wat beperkt is. Het kan prima worden gebruikt als hulpmiddel om bestaande notitieblokken mee te bekijken en te bewerken. Laten we zeggen dat het goed begin is, maar dat het programma zeker nog wat uitbreiding verdiend. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

OneNote for iPad

Het programma is te downloaden op: itunes.apple.com/nl/app/microsoft-onenote-voor-ipad/id478105721

Onze waardering: ***
Prijs: Gratis

Downloads
Boekentip
Woordenboek
Woordenboek