Downloads - Microsoft Windows - Windows 8

Startknop terug met ClassicStart8

Over het algemeen zijn de gebruikers van Windows 8 zeer te spreken over het nieuwe besturingssysteem. Alleen het gemis van de startknop op het bureaublad leverde nog wel wat protest. Met het programma ClassicStart8 is dit gemis echter uitstekend op te vangen.

Installatie en gebruik

Ga naar de website www.classicstart8.com en klik op de knop Free Download Now!. Na de download volg je de stappen om het programma te installeren. Na de installatie zal worden gevraagd of het programma moet worden gestart. Kies hier voor Ja en het menu zal worden gestart.

Linksonder op de taakbalk zal nu de startknop verschijnen. Door op deze knop te klikken zal een zeer bekend menu  verschijnen.  Nu zijn er wel wat verschillen met het menu zoals we dat kennen uit Windows 7 en Vista:

 Zo is het niet mogelijk om programma’s aan de bovenkant van het menu te laten plakken. De lijst zal echter bestaan uit de programma’s die het laatst zijn gestart. Aangezien dat de meeste mensen maar een beperkt aantal programma’s gebruiken zal het gewenste programma meestal wel in de lijst staan.

Het tweede is dat de extra menuonderdelen in de startknop Engelstalig zijn. De knoppen staan allemaal op de plaats waar ze bij Windows 7 ook staan. Daarnaast lijken de Engelse termen ook nog eens op de Nederlandse. Een probleem zal het Engels dan ook niet zijn.

Als laatste staat er aan het einde van het menu een beetje reclame. Omdat het programma gratis wordt aangeboden maken we ons daar niet druk over. Het programma zal toch moeten worden betaald.

Tot slot

Na de installatie van ClassicStart8 is de startknopterug van weggeweest. Zo kunnen vanaf het bureaublad weer alle programma’s weer als vanouds worden gestart. Een klein minpuntje is dat het menu Engelstalig is, maar dat mag de pret niet drukken.

Voor weer informatie: www.classicstart8.com

Prijs: gratis
Onze waardering: *****

Downloads
Boekentip
Woordenboek
Woordenboek