Nieuws - Hardware - Monitors

Nieuwe Philips Smart TV's

TP Vision heeft drie nieuwe Philips Smart TV-series voor het tweede kwartaal van 2013 aangekondigd. Wat de drie nieuwe modellen gemeen hebben is een frameloos design, waarbij het glazen schermpaneel is gevat in een ultradunne rand die de slanke u-voet goed aanvult. Het betreft de betaalbare PFL6008-serie en de PFL7008- en PFL8008-serie. Deze nieuwe Smart TV’s zijn volgens Philips een waar sieraad in elk modern interieur, zelfs als ze niet aan staan.

De Philips PFL6008-serie is dé keuze voor iedereen die waarde hecht aan design, beeldkwaliteit, de gemakken van Smart TV-diensten én een aantrekkelijke prijs. Alle modellen in deze serie – met een beeldschermdiagonaal variërend van 107 tot 152 centimeter – worden, net als de 7008- en 8008-serie, aangedreven door een krachtige dualcoreprocessor. 500Hz Perfect Motion Rate[1], Perfect 3D Natural Motion en Micro Dimming staan garant voor vlijmscherpe beelden, ook tijdens snelle actiefilms en sportwedstrijden, en heldere, briljante, contrastrijke kleuren. Met 3D Depth kan de diepte van 3D-beelden naar behoeven worden aangepast, terwijl Premium 2D-3D Conversion een derde dimensie aan 2D-beelden toevoegt. Een Smart TV van Philips betekent ook eenvoudig verbinden met andere schermen. Zo tovert de Philips MyRemote App Android- en iOS-apparaten om tot volwaardige afstandsbedieningen en maakt SimplyShare het draadloos streamen van én naar mobiele apparaten kinderspel. Verder is de PFL6008-serie klaar voor MultiRoom: na de in het tweede kwartaal verwachte software-update kan met deze functie video gestreamd worden naar andere televisies. De Smart TV-kijker hoeft bovendien niet verstoken te blijven van zijn sociale media tijdens zijn favoriete programma, want dat kan gewoon tegelijk.

PFL7008-serie

Dat je met de PFL7008 – verkrijgbaar met beeldschermen van 107 tot 140 centimeter - een stapje hoger gaat, is al meteen te zien aan het smaakvolle design: de flinterdunne lijst waarin het beeldpaneel is bevestigd, is van zwart geborsteld aluminium, waar de glimmende zilverkleurige strip onder het scherm prachtig bij afsteekt. In die strip is, nagenoeg onzichtbaar, een Skype-camera weggewerkt. Deze high-end televisie met 700Hz Perfect Motion Rate is dankzij zijn fraaie voorkomen een aanwinst voor ieder modern interieur.

PFL8008-serie

De karakteristieke u-voet waarop de Philips Smart TV’s rusten is bij de PFL8008-serie van gepolijst chroom. Dit vormt een zeer stijlvolle combinatie met het hoogwaardige donkere staal waaruit de rand van het beeldpaneel is vervaardigd. Het chique voorkomen verraadt de uitmuntende bouwkwaliteit én de lange lijst mogelijkheden van deze reeks premium Smart TV’s. De 8008 – van 102 tot 140 centimeter groot - kan alles wat de 6008 en de 7008 kunnen, en meer. De Perfect Motion Rate heeft een waarde van 1400Hz. Alsof dit nog niet genoeg is, worden de snelle bewegende beelden nóg scherper dankzij 3D Super Resolution, terwijl het toch al indrukwekkende intrinsieke contrast met Local Contrast naar eenzame hoogten wordt gebracht. De 3D Max-functie ondersteunt het gebruik van 3D-shutterbrillen.

Ambilight XL

De gepatenteerde Philips Ambilight XL-technologie breidt het beeld uit door een warme gloed van dezelfde kleuren die op het scherm te zien zijn ook op de wand áchter de televisie te projecteren. Het beeld wordt hierdoor niet alleen voller en groter, maar ook intenser én rustiger voor de ogen, ongeacht de kleur van de wand. De modellen uit de PFL6008-serie laten de wand aan twee zijden van de televisie meekleuren en de PFL7008- en 8008-serie zijn zelfs voorzien van driezijdig Ambilight XL, voor een nóg rijkere kijkbeleving. Als een televisie steeds méér kan, dan moet de afstandsbediening ook meegroeien. Alle modellen van de PFL6008-, 7008- en 8008-serie worden geleverd met een afstandsbediening die eigenlijk geen achterkant heeft. De ene voorkant voorziet in de ‘klassieke’ cursorbediening: bij de PFL7008 en 8008 wordt de cursor bestuurd door naar de televisie te wijzen. Op de ándere voorkant treffen we een volwaardig sensorgestuurd toetsenbord aan, waarmee zeer comfortabel gesurft en genavigeerd kan worden.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe modellen uit de PFL6008-, 7008- en 8008-serie staan begin april in de winkel, met uitzondering van de 60PFL6008, waar we tot mei op moeten wachten. De verwachte adviesprijzen lopen uiteen van € 1.199,- voor de 107 centimeter grote 42PFL6008 tot € 2.599,- voor de 55PFL8008 met een schermdiagonaal van 140 centimeter.

Kijk voor meer informatie op www.tpvision.nl.


Nieuws

Nieuwe USB-docking monitor van Philips

MMD introduceert een innovatieve Philips-USB-dockingmonitor van 21,5 inch in een fris nieuw design, als aanvulling op het bestaande 23 inch-model. De nieuwe monitor biedt kantoor-pc's meer aansluitmogelijkheden, meer eenvoud en meer schermruimte. (13-8-2015) Lees verder...

Kingston Digital introduceert USB type-C flash drive

Kingston introduceert de DataTraveler microDuo 3C USB flashdrive. De DataTraveler microDuo 3C heeft een dual interface die werkt met zowel standaard USB type-A (3.1, 3.0, 2.0) als USB type-C poorten. USB type-C is een ‘reversible’ connectiestandaard. (11-8-2015) Lees verder...

Boekentip
Woordenboek
Woordenboek