Nieuws - Beveiliging - Overige

Consumenten beveiligen hun mobiele toestellen slecht

Maar liefst een derde van de gebruikers van een mobiele telefoon of tablet heeft dat toestel niet beveiligd met een PIN-code of wachtwoord. Dit is een van de resultaten van een onderzoek onder 3.000 gebruikers over de hele wereld, die door McAfee tijdens de Mobile World Congress 2013 in Barcelona bekend zijn gemaakt. De meeste consumenten zijn zich niet bewust van de risico’s voor hun privacy, nu smartphones en tablets steeds interessanter worden voor cybercriminelen.

Consumenten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk blijven vaak de allereerste PIN-code die ze ooit hebben gekregen, ook gebruiken voor nieuwe apparaten. In Frankrijk en de VS daarentegen, wordt vaak een ‘geluksgetal’ gebruikt. Zorgelijk is het feit dat meer dan een op de tien deelnemers aan het onderzoek laat weten dezelfde PIN-code te gebruiken voor meerdere toestellen en accounts. Het gebruik van een wachtwoord of PIN alleen is echter geen garantie dat informatie veilig blijft, aangezien ruim de helft (55%) van de respondenten aangeeft dat ze deze gegevens met anderen hebben gedeeld. Opvallend is dat dit voor PIN-codes op tablets vaker het geval is (61%) dan voor mobiele telefoons (49%). Daaruit valt af te leiden dat consumenten de informatie op hun mobiel belangrijker vinden dat de data op hun tablet.

Fouten

Het onderzoek laat zien dat de meeste consumenten zich weinig zorgen maken over de beveiliging van gegevens op hun mobiele toestellen. Zo heeft slechts een op de vijf respondenten een back-up van die gegevens gemaakt. Daarbij bewaart 15% wachtwoorden op zijn mobiele toestel, in de meeste gevallen in een notitie-app. Dat betekent dat als het toestel in verkeerde handen valt, allerlei persoonlijke informatie zoals bankgegevens en logingegevens vrij toegankelijk zijn. Ook zijn ouders vrij laks als het gaat om het gebruik van mobiele apparaten door kinderen. Bijna de helft geeft aan dat hun kinderen gebruik mogen maken van hun mobiele telefoon of tablet, waarbij een op de zes toegeeft dat hun kind de PIN-code of het wachtwoord weet. 10% heeft zelfs het wachtwoord van hun iTunes-account of een ander account om apps mee te kopen aan hun kinderen gegeven.

McAfee Mobile Security

“Hieruit blijkt weer eens overduidelijk dat consumenten vergeten hoe waardevol de informatie is die op hun mobiele telefoon of tablet staat”, zegt Raj Samani, EMEA CTO van McAfee. “Dit soort apparaten bevat belangrijke persoonlijke informatie zoals bankgegevens en contactinformatie. Daarom is het belangrijk dat mensen daarmee op dezelfde manier omspringen als met hun portefeuille of computer. Geen pincode of wachtwoord gebruiken is hetzelfde als de huisdeur open laten staan. Ik denk dat er dan een goede kans is dat je pc is verdwenen als je terugkomt. Uit ons recente McAfee Consumer Trends rapport blijkt dat mobiele apparatuur steeds interessanter wordt voor cybercriminelen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om digitale identiteitsgegevens te stelen en daarmee te frauderen.” McAfee Mobile Security is een oplossing die mobiele apparaten beschermt tegen virussen, spyware, webdreigingen, kwaadaardige apps en spam. Bij verlies of diefstal kan het toestel worden opgespoord. Zo nodig kunnen de gegevens die daarop staan worden gewist, nadat daarvan op afstand eerst een back-up is gemaakt. Een gratis testversie van McAfee Mobile Security is beschikbaar op Google Play.

Kijk voor meer informatie op www.mcafee.com.

 

Nieuws

HP helpt bedrijven overstappen naar Windows 10

HP heeft een uitgebreide reeks producten, waaronder een exclusieve set devices, oplossingen en diensten, aangekondigd waarmee het binnenkort verklrijgbare Windows 10 wordt ondersteund en het beveiligingsniveau verder wordt verhoogd. (28-7-2015) Lees verder...

Voorkom NAS-problemen als gevolg van tropische hitte

Het aantal NAS-problemen is aanmerkelijk toegenomen sinds de tropische temperaturen van de afgelopen tijd. Veel apparaten staan in kasten, kleine kamers, bijkantoren en andere plaatsen waar met eventuele koeling nooit rekening is gehouden. (23-7-2015) Lees verder...

Boekentip
Woordenboek
Woordenboek