Door 15 juni 2018 Lees verder →

Philips Hue app vernieuwd

We zijn al jaren fan van Philips Hue-lampen, maar de bijbehorende app was wel aan een opfrisbeurt toe. En dat is recent gebeurd: Philips heeft de Hue-app grondig onder handen genomen en versie 3.0 uitgebracht. Naast een fraaiere, meer gestroomlijnde vormgeving telt de nieuwe app vooral veel kleine functionele verbeteringen die het bedienen van de lampen in en rond het huis een stuk gemakkelijker moeten maken.

De opbouw van de Hue-app is in grote lijnen hetzelfde gebleven, met onderin vier knoppen om naar de verschillende app-onderdelen (Woning, Routines, Ontdek en Instellingen) te gaan. De app opent net als voorheen met het onderdeel Woning waarin men een overzicht van de aangemaakte kamers onder elkaar ziet staan. De kamerbalken hebben rondere hoeken gekregen, maar tonen net als voorheen de kamernaam met daaronder de status van de lampen en rechts een – nog altijd betrekkelijk kleine – aan/uit-knop. Door een kamerbalk ingedrukt te houden (3D Touch) kan men nu snel een andere kleur kiezen. Tikken we op een kamerbalk, dan zien we rechts drie knoppen waarmee we van links naar rechts naar een overzicht van de aanwezige Hue-lampen, de aanwezige scènes of de kleurenkiezer kunnen gaan. In totaal heeft de vernieuwde app 30 nieuwe scènes gekregen, zodat men nu met een paar tikken de sfeer in huis vrij vlot kan aanpassen. Via de knop Nieuwe scène is het nu ook gemakkelijker geworden om zelf scènes aan te maken. Leuk is de mogelijkheid om via een zelfgemaakte foto een eigen scène te maken. Met de verbeterede kleurenkiezer kan men de kleur van zowel individuele lampen als complete kamers aanpassen. Al met al is versie 3.0 van de Philips Hue app een prima verbetering, al hadden we graag wat grotere aan/uit-knoppen in de kamerbalken gezien. Tikt men mis, dan zit men meteen in het volgende menu. En dat is – nog steeds – onhandig.

De Philips Hue app 3.0 is gratis te downloaden via de App Store.

Geplaatst in: Domotica