Door 13 mei 2016 Lees verder →

Piper lanceert nieuwe app

Piper heeft een nieuwe app gelanceerd voor hun Piper Smart Home beveiligingssysteem. In onze test van de Piper Night Vision schreven we al dat de app een wat rommelige interface had. Het bedrijf heeft de kritiek op de app blijkbaar ter harte genomen en een onlangs nieuwe app op de markt gebracht.

Piper app 01

 

Piper Night Vision is een camerabewakingssysteem met drie aanpasbare beveiligingsstanden, een bewegingsdetector en een 105 dB-sirene. Het systeem kan worden bediend via een app (iOS en Android) op smartphone en/of tablet. Zoals in onze eerdere review is te lezen waren we niet onder de indruk van de app. Daar is nu verandering in gekomen. In onderstaand filmpje wordt de werking van de nieuwe app uitgelegd.

Dashboard

Het hoofdscherm toont nu bovenaan het scherm het beeld van de (eerste) camera met daaronder een cirkel met drie opties en een rode knop Panic. Via deze paniekknop kan men in geval van nood het alarmsignaal handmatig activeren: het resultaat is een 105 dB loeiende sirene. De drie opties in de cirkel zijn Disarmed, Armed Stay en Armed Away. Hiermee kan men vlot de instelling van de Piper wijzigen. Door te klikken op het getoonde camerabeeld wordt dit beeldvullend getoond en kan men eventueel inzoomen op een bepaald onderdeel, de belichting aanpassen enzovoort. Deze functie werkt alleen als de app toegang heeft tot de microfoon van smartphone of tablet. Heeft men meer Pipers (maximaal 5) in gebruik dan kan men door te swipen door alle beelden bladeren. Via de knop helemaal linksboven krijgt men toegang tot de Settings van de Piper. Hiermee komt men in een scherm met diverse instelopties. Zo kan men hier via My Details de tijdens de installatie opgegeven gebruikersnaam, telefoonnummer, e-mailadres en wachtwoord wijzigen. Via de optie Piper Options kan men onder andere opgeven of er een huisdier in huis aanwezig is, de alarmvertraging instellen en weerberichten aan- of uitzetten. Via Wireless Accessoires kan men optioneel verkrijgbare accessoires aan de Piper koppelen en in Video Settings kan de videokwaliteit (Low – High) via het Wi-Fi-netwerk en via mobiele data worden ingesteld. Via Multi Piper Management kan men meerdere Pipers beheren.

Piper app 02

Tabbladen

Bovenaan het scherm zijn drie opties zichtbaar in de vorm van tabs. De eerste tab Dashboard is het hierboven beschreven hoofdscherm en de tweede tab Events toont een overzicht van alle gebeurtenissen. Men kan hier kiezen uit drie tabs, te weten Timeline, Video Clips en Home Vitals. Time Line toont een overzicht van alle meldingen, Video Clips van alle gemaakte videoclips en Home Vitals toont een overzicht te zien van de metingen in de afgelopen 48 uur. Van boven naar beneden zien we in een kleurige tabel een overzicht van metingen van de temperatuur buiten, de temperatuur binnen, de luchtvochtigheid, de helderheid van het licht, het geluidsniveau en de gesignaleerde bewegingen. Via het zonnetje en maantje boven de tabel is goed te zien of iets ‘s nachts of overdag heeft plaatsgevonden. De derde tab Rules biedt toegang tot de regels die men voor de Piper kan aanmaken. Hier kan men specifieke acties opgeven bij bewegings-, geluid- en/of temperatuurdetectie. Klik bijvoorbeeld op de optie If Piper detects motion en men kan instellen dat er bij bewegingsdetectie een video moet worden opgenomen, een waarschuwing in de vorm van een push message, e-mail, text message of telefoontje, naar de gebruiker of de groep van vooraf ingestelde vertrouwde gebruikers moet worden verstuurd en/of het alarmsignaal af laten gaan. Activeer de gewenste opties aan en klik op Done linksboven. Er is ook nog een stand Notifications. Hier kan men onafhankelijk van de hierboven genoemde beveiligingsstanden dezelfde notificaties instellen. Nadat men alle instellingen heeft gedaan, selecteert men de gewenste beveiligingsstand en is de Piper actief. Via de optie Automations kan men eventueel gekoppelde accessoires aansturen.

Piper 02

Conclusie

De nieuwe Piper app is een hele verbetering ten opzichte van de vorige, nogal rommelige app. De bediening is veel intuïtiever geworden en de indeling een stuk logischer. Nu nog een Nederlandse vertaling en we zijn helemaal tevreden.

Kijk voor meer informatie op www.getpiper.com.

Geplaatst in: Domotica