Door 30 mei 2016 Lees verder →

Olympus TG-Tracker actiecamera

Nieuw van Olympus is de TG-Tracker, een robuuste actiecamera met logfunctionaliteit. De TG-Tracker heeft een afneembare grip, een ultragroothoeklens, een 5-assige beeldstabilisator en een uitklapbaar LCD-scherm. Met de gratis app Olympus Image Track v2.0 kunnen gebruikers hun avonturen bekijken, inclusief alle informatie die de fysieke uitdaging echt tot leven brengt: hoogte of diepte, lucht- of watertemperatuur, geo-locatie en de bewegingsrichting en -snelheid. De nieuwe TG-Tracker kan aan menig uitrusting worden bevestigd en werkt in combinatie met de meegeleverde adapter prima samen met allerlei outdoor- en sportaccessoires.

Olympus TG-Tracker slider
De nieuwe Olympus TG-Tracker is berekend op de meest uitdagende omstandigheden en functioneert uitstekend zonder extra bescherming. Hij is bestand tegen een val vanaf een hoogte van 2,1 meter, een druk van 100 kg en temperaturen tot -10°C. Verder is hij stofdicht en waterdicht tot op een diepte van 30 meter. De camera wordt gekenmerkt door een uitstekende beeldkwaliteit en zeer flexibele mogelijkheden voor kaderbepaling uit de losse hand. Maar er is nog iets waarmee dit model zich onderscheidt van veel andere outdoorcamera’s voor foto- en video-opnamen: de vijf sensoren. In tegenstelling tot producten met een standaard geotag-functie, registreert de TG-Tracker behalve de geografische breedte en hoogte ook versnelling, hoogte of diepte, temperatuur en bewegingsrichting. Liefhebbers van extreme sporten krijgen zo een veel beter beeld van waar ze precies waren, wat er gebeurde en hoe ze presteerden op het moment van de opname. Wanneer een duikliefhebber zijn opnamen bekijkt op een smartphone, ziet hij meteen wat de diepte, watertemperatuur en de afstand vanaf het beginpunt was toen hij een bepaalde vis of koraal zag. De camera legt zelfs wijzigingen in de G-kracht vast, zoals bij het openen van een parachute of het afzetten of landen van een snowboarder die een 360 maakt. Met de TG-Tracker kunnen gebruikers zich richten op de actie, terwijl ondertussen ook andere belangrijke gegevens worden vastgelegd. Dankzij de trackingsfunctie met vijf sensoren kunnen de beelden en gegevens in de juiste context worden getoond in de nieuwe Olympus Image Track-app. Zo kunt u zien waar een foto is gemaakt op een realistisch tijd/diepte-profiel van een duiksessie en dat maakt het bekijken en delen van dergelijke extreme activiteiten nog fascinerender en intenser. Het gaat hierbij niet alleen om het loggen van gegevens, maar om het loggen van complete avonturen.
Olympus TG-Tracker 01

Beeldstabilisatie

Fotografen met een TG-Tracker profiteren van de high-end imaging-kennis van Olympus. Dit is onder andere te danken aan de 5-assige beeldstabilisatie voor video, de prestaties van de verwisselbare batterij en de uitklapbare LCD-kleurenscherm waarmee u gemakkelijk het kader van een opname bepaalt en het resultaat kunt beoordelen. Verder legt de ultragroothoeklens een beeldhoek van 204° vast en daardoor ziet u details die u in eerste instantie waren ontgaan. Tot slot is de TG-Tracker ook zeer geschikt voor het vastleggen van 4K-video dankzij dezelfde TruePic VII-beeldprocessor die we tegenkomen bij een aantal high-end camera’s van Olympus met verwisselbare lenzen. Onder water past de camera automatisch de witbalans en andere instellingen aan, en de spotlight van 60 lumen is ideaal in situaties die anders te donker zouden zijn. De meegeleverde gripvergroter en de ingebouwde spiegel zorgen ervoor dat fotografen de camera precies zo kunnen vasthouden als ze willen, en ze maken het eenvoudig om – met behulp van een compatibele aansluiting of uitrusting – selfies te maken over de rand van een rots, volledig handsfree. Voor selfies in vol ornaat of met een grotere groep mensen kunnen zij de camera vanaf afstand bedienen met een telefoon met OI.Share, een van de gratis apps van Olympus.

Olympus TG-Tracker 02

Software

De TG-Tracker is ook zeer geschikt om gemaakte opnamen nog eens rustig te bekijken. De beelden en vastgelegde gegevens komen helemaal tot leven: als 4K-video in hoge resolutie op een echte tv of op een smartphone die is voorzien van de nieuwste versie van de gratis Olympus OI.Track-app. Foto’s en video kunt u eenvoudig overzetten naar de telefoon via WiFi. De app biedt talloze handige functies en instellingen, maar het belangrijkst is de mogelijkheid om tegelijkertijd door de foto’s en vastgelegde gegevens te bladeren, in een gedeeld scherm. De log voor elk filmfragment of elke foto kan vanuit twee perspectieven worden bekeken: als een kaart of als een grafiek waarin hoogte/diepte is afgezet tegen de tijd. Door eerdere logs die in de app zijn opgeslagen te vergelijken, kunt u eenvoudig de afgelegde afstand, de snelheid en andere variabelen berekenen, en dat motiveert u om grenzen te verleggen. Net als elke lens en elke camera van Olympus wordt de TG-Tracker aangeboden met een gratis garantie-uitbreiding van 6 maanden indien het product online wordt geregistreerd via MyOlympus.

De Olympus TG-Tracker is vanaf juli 2016 verkrijgbaar voor € 349,-.

Kijk voor meer informatie op www.olympus-europa.com.

Geplaatst in: Fotografie & Film