Door 27 april 2016 Lees verder →

Review: Ashampoo Backup 2016

Ashampoo heeft in de vorm van Ashampoo Backup 2016 een gebruiksvriendelijk back-upprogramma op de markt gebracht, waarmee van hele schijfpartities inclusief het besturingssysteem back-ups kunnen worden gemaakt en hersteld. Dankzij dagelijkse automatische updates zullen de back-ups altijd up-to-date zijn, terwijl een efficiënte compressietechnologie de back-upbestanden zo klein mogelijk maakt.

Ashampoo Backup 2016 01

Voor het gebruik van Ashampoo Backup 2016 is geen technische kennis vereist. De gebruikersinterface van het programma is intuïtief en spreekt voor zich. Na installatie, waarbij men zich dient te registreren met naam en e-mailadres, verschijnt het hoofdscherm van Ashampoo Backup 2016. Hier geeft men bij Deze stations back-uppen op van welke stations een back-up moet worden gemaakt en bij Naar deze map de locatie waar de back-upbestanden moeten worden bewaard. Dat kan een USB-schijf, maar ook een netwerkschijf elders in het thuisnetwerk zijn. Bij Wanneer back-uppen geeft men de frequentie – dagelijks of wekelijks – van de back-upprocedure op en bij Te bewaren oude back-ups het aantal back-ups dat men wil bewaren. Bedenk daarbij dat bij elke extra versie alleen de verschillen worden opgeslagen. Bij Laatste back-up wordt een logboek bijgehouden van alle back-ups en bij Back-up status kan men de in de vorm van een voortgangsbalk de status van de huidige back-upprocedure zien.

Ashampoo Backup 2016 02

De inhoud van een back-up kan worden bekeken via Backup inhoud tonen en back-ups kunnen worden hersteld via de optie Herstellen of via de Windows Verkenner. Via de menu-optie Redding schijf kan men optioneel het programma Ashampoo Backup Rescue Disc installeren waarmee men een reddingsschijf op CD/DVD/BD of USB-drive kan aanmaken die u uit de brand kan helpen in geval van een totale systeemcrash. Hoewel Ashampoo Backup 2016 zeer weinig systeemmiddelen (resources) vereist kan men de toepassing via Instellingen > Automatisch pauzeren eventueel tijdelijk pauzeren wanneer u de volledige kracht van uw PC nodig hebt. Permanente gegevenscontrole garandeert bovendien dat er geen fouten tijdens het back-upproces in de back-ups kunnen sluipen.

Conclusie

Ashampoo heeft met Ashampoo Backup 2016 een gebruiksvriendelijk back-upprogramma op de markt gebracht. De gebruikersinterface is duidelijk en spreekt voor zich. Men kan geen specifieke mappen opgeven, maar wel stations apart selecteren. Handig is dat de back-ups ook bewaard kunnen worden in mappen op netwerkstations, zoals van een NAS. Hebt u nog geen back-upprogramma, dan is dit programma zeker het proberen waard. Via onderstaande link kan men een probeerversie downloaden. Aanbevolen!

Klik op www.ashampoo.com om het programma te downloaden.

Geplaatst in: Home Office